perjantai 8. elokuuta 2014

Leiriohjelmaa Dioffiorista

Jeee! Olen tällä hetkellä partioleirillä Dioffiorissa. (Tai siis olin, mutta nettiyhteysvajauksen takia tämä teksti julkaistaan vasta nyt) Eli siis siellä, missä suomalaisten ja senegalilaisten yhteistyö otti ensimmäisiä askeleita. Täällä sitä kunnostetaan terveyskeskusta, joka saatiin yhdessä aikaiseksi kaksikymmentä vuotta sitten.

En ole vielä ehtinyt kunnostushommiin, sillä tämä päivä meni seksivalistusta seuratessa. Dioffiorin terveyskeskuksessa oltiin huomattu, että paikallisilla nuorilla ei ollut juurikaan tietoa sukupuolitaudeista tai ehkäisystä. Tiedon puutteen hedelmiä sitten korjailtiin terveyskeskuksessa.Terveyskeskuksen lääkäri otti yhteyttä partiolaisiin ja nyt täällä leirillä koulutetaan paikallisia nuoria antamaan seksivalistusta toisille nuorille. Kuulostaa aika toimivalta ratkaisulta vais mitä?

Valistusprojektin aikana on myös tarkoitus kerätä tietoa, mikä estää nuoria käyttämästä kunnollisia ehkäisymenetelmiä. Kun tieto on selvillä, tarkoituksena on marssia paikallisten päättäjien puheille ja vaatia heiltä ratkaisuja ongelmaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti