keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Projektin suuntaviivoja vetämässä

Viime viikolla olin Rufisquessa yhdessä melkein kaikkien Woomal-projektin paikalliskoordinaattoreiden kanssa. Lisäksi paikalla oli sekalainen seurakunta muita projektiin osallistuvia; Woomal-kasvoja ja aluejohtajia.

Päivät kuluivat erilaisten koulutuksien muodossa. Meitä koulutettiin niin ympäristöasioissa kuin myös johtamisessa. Lisäksi käsittelyssä olivat projektin eri ongelmat. Ryhmätöiden takia koulutukset venyivät josksu jopa yöhön saakka. Ja viimeisenä iltana lopetimme vasta puoli kolmelta aamuyöllä.

Viimeisen päivän myöhäiseen lopetusajankohtaan oli kyllä ihan pätevä syy. Koulutuksen oli alunperin tarkoitus kestää vielä yksi päivä. Paikalla oli kuitenkin paljon väkeä, joiden täytyi lähteä valmistelemaan leiriä toiselle paikkakunnalle. Joten yhteisellä päätöksellä viimeisen päivän koulutus käytiin keskellä yötä.

Seuraavana aamuna herättyäni suurin osa kurssilaisista oli jo kadonnut paikalta. Ehdin kuitenkin nappaamaan Diourbelin ja Fimelan työntekijät yhteiskuvaan. Kuvanottohetkellä koordinaattorit olivat erityisen tyytyväisiä koulutuksen antiin, josta Diourbelin paikalliskoordinaattori kertoi seuraavaa:

"Tämä koulutus on ehdottomasti lisännyt omaa sitoutumistani Woomal-projektiin. Lisäksi tiedän nyt esimerkiksi, miten voin järjestää aktiviteetteja ilman suuria taloudellisia satsauksia." 


Fimelan paikalliskoordinaattori Mamadou Sarr ja  Diourbelin paikalliskoordinaattori Mbay Faye  
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti