perjantai 7. kesäkuuta 2013

Rufisquen paikalliskoordinaattori BabacarMaailman ympäristöpäivänä olin Rufisquessa, ja sain tilaisuuden tutustua uuteen Rufisquen koordinaattoriimme. 26-vuotias Babacar Ndoye oli juuri viime viikolla Dakarissa, ja hänet valittiin tehtäväänsä pian sen jälkeen. Babacar oli aloittanut Woomalin parissa työskentelyn siis vain paria päivää ennen tapaamistamme! Heti alkuun työtehtäväksi hänelle tuli ympäristöpäivän koordinointia, joten onnekkaasti sain napattua kiireisen Babacarin nopeaan haastatteluun.

Babacarilla on pitkä partiotausta Rufisquessa: hän lähti mukaan toimintaan jo ollessaan 8-vuotias. Hän on opiskellut Dakarissa viestintää, ja työskennellyt aiemmin kaupallisissa projekteissa.


Mitä partiolaisuus sinulle edustaa?

Partiolaisuus edustaa minulle yhteisöllisyyttä ja omistautumista jollekin asialle. Lisäksi partio kasvattaa lapsia toimimaan ympäristöä kunnioittaen, hyödyttäen ja palvellen samalla heidän paikallisyhteisöään. Itse olen partion kautta voinut kommunikoida muiden kanssa, ja tutustua erilaisiin ihmisiin ja elinympäristöihin. Partio mielestäni mahdollistaa sen, että voi toimia yhdessä hyödyllisten ja hyvien asioiden puolesta.


Näin maailman ympäristöpäivänä, mitä ympäristön suojelu täällä Rufisquessa merkitsee?

Puhtaus ja ympäristön siistiminen ovat asioita, jotka täällä tulevat ensimmäisenä mieleen. On hyvä valistaa nuoria elinympäristömme tärkeydestä, ja siitä, miten suuri rooli ympäristöllä ylipäätään on ihmisten elämässä. Tämä on kaikkein tärkein lähtökohta. Rufisquessa konkreettinen inhimillinen panostus puhdistamiseen ja siivoamiseen on myös hyvin aiheellista. Ympäristövalistukseen kuuluu lisäksi se, että opetetaan ihmisiä lajittelemaan jätteitä. Mutta toisaalta rohkaistaan ja jopa hieman painostetaan myös päättäjiä ottamaan huomioon nämä asiat politiikassa.


Olet juuri aloittanut työsi Woomalin paikalliskoordinaattorina. Mitä odotuksia sinulla on?

Ensinnäkin, haluan pystyä järjestämään enemmän Woomal-aktiviteetteja Rufisquessa, ja edustaa hyvin projektia paikalliskoordinaattorina. Toivon myös, että pystyn täällä Rufisquessa saamaan partiolaisten toiminnan entistä näkyvämmäksi ja tunnetummaksi paikallisten keskuudessa.   Kiitos Babacar, ja onnea uuteen pestiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti