tiistai 11. kesäkuuta 2013

Siivoustalkoot Koldassa


Lähdin Dakarista klo 4 lauantaiaamuna Suomesta vierailevan kaverini Jelenan kanssa kohti Koldaa 7-placessa. Kolda on yksi Woomalin hankepaikkakunnista, ja se sijaitsee kaikkein kauimpana, Gambian eteläpuolella. Sinne matkatakseen pitää siis ylittää Gambia. Matkaa teimme noin kuusi tuntia Gambian rajalle. Rajatoimenpiteet veivät vain hetken, mutta koska suuren Gambian halki menevän joen yli meni vain pienia lauttoja, odotimme kulkuneuvoamme toisella puolella noin 5 tuntia.
Heti Koldaan päästyämme huomasimme paahtavan kuumuuden, vaikka oli jo ilta.

Seuraavana aamuna pääsimmekin heti tyon touhuun. Koldassa järjestetään Woomalin toimesta ulkosiivoustalkoita yleensä kuukausittain. Viime viikolla kuulemma järjestettiin bussiasemalla talkoot, johon osallistui 150 partiolaista. Tällä kertaa meitä oli siivoamassa yhteensä noin 50, ja kohteena oli yksi Koldan pääkatu, jolla sijaitsee muun muassa kaupungintalo.


Luudat ja lapiot viuhuivat vain reilun tunnin, ja koko kaupungintalon edustalla oliva tie olikin jo siivottu ja roskat kaadettu roskiksiin. Kaupunginjohtajan kanssa ollaan tehty sopimus, etta roska-auto tulee talkoiden jälkeen hakemaan roskat pois.

Viime viikolla oli maailman ympäristopaiva, ja sen kunniaksi lähetimme suuren määrän Woomalin omalla logolla ja mainoksella varustettuja t-paitoja jokaiselle hankepaikkakunnalle. Olikin mukavaa huomata, että kaikki talkoisiin osallistuneet olivat pukeutuneet Woomal-paitoihin.

Woomal-roskis

Lopuksi vielä ryhmäkuva (mukana Suomesta vieraileva kaverini Jelena)

Koldassa olemme edelleen. Kuulumisia taas tulossa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti