tiistai 25. syyskuuta 2012

CIFOP hiljenee

Tulvaleiri on päättynyt ja CIFOP hiljentynyt taas. Leiriä olisi haluttu vielä jatkaa, sillä tulvat Dakarissa eivät ole ohi, mutta ministeriö ei rahoittanut enää jatkoleiriä. Lopulta leiri päätettiin lopettaa lauantaina, mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä oli kova ukkosmyrsky ja vettä tuli monen tunnin ajan. Lapset ja tavarat kastuivat läpimäriksi, joten päätettiin vielä kuivattaa tavarat, jotta lapset palaisivat kotiinsa puhtaina ja kuivina. Viimeisenä yönä kaikki pääsivätkin nukkumaan sisäkatoksiin, mikä oli todella hyvä, sillä sateet eivät ole loppuneet. Mborossa sataa joka päivä, ja kuulemma Dakarissakin on vielä sateita, jotka haittaavat normaalia asumista. Mborossa vesi imeytyy paremmin maahan, joten isoilta tulvilta on vältytty. Tässä kuva leirialueelta sateen jälkeen.


Leirin aikana nukuimme vain sisäteltassa, joka suojasi hyttyisiltä ja muilta ötököiltä. Ulkoteltta muutti teltan saunaksi, joten laitoimme sen nopeasti päälle vasta kun heräsimme sateeseen. Tämä oli ihan kätevä toimintatapa.  

Senegalilaiset nukkuivat hyttysverkon kanssa (tai ilman) ulkona sängyissä tai sisärakennuksissa. Alaleireissä yövyttiin pressujen ja muutaman teltan suojissa. Leirillä oli satoja patjoja, jotka oli vuokrattu leiriä varten. Pressut ja isot teltat oli saatu lainaan armeijalta ja palokunnalta. 

Viimeisen yön sade oli niin rankka, että mekin juoksimme sisään savityöpajaan nukkumaan patjat kainalossa. Seuraavana päivänä kuivatimme telttaa sänkyjen päällä.


Nyt suunnitelmissa on tutustuminen paremmin Woomal 2-hankkeeseen ja tekijöihin Mborossa, lokakuun aktiviteettien suunnittelu yhdessä paikalliskoordinaattorin kanssa, edellisen vuosineljänneksen raportoinnissa avustaminen ja muiden hankepaikkakuntien vierailujen suunnittelu. Perjantaina menemme Dakariin kokoustamaan tarkemmin jatkosuunnitelmiin liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti