sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Maailman Aids-päivä


Ohjelmassa oli myös partiolupauksen harjoittelua.
Lauantaina 1.12. vietettiin Maailman Aids-päivää. Päivän tarkotuksena on muistuttaa aidsin vaaroista, tiedottaa sen ehkäisystä ja vähentää HIV-positiivisiin liitettyjä ennakkoluuloja.

Senegalin partiolaiset ovat yhteiskunnallisesti aktiivisia, joten aids-valistus oli myös yksi teemoista Dakarin alueen partiolaisten viikonloppuleirillä. Leirille osallistui noin 50 partiolaista, joista nuorimmat olivat vielä alle sudenpentuikäisiä.
Mariama ja Mame Mbacke haastattelevat leirinjohtoa, Adama otti kuvan.


Leirillä olivat mukana myös Woomal-kasvot Adama (Fimela), Mariama (Kolda) ja Mame Mbacke (Niakahar). Woomal-kasvot tekivät pieniä haastatteluja ja ottivat valokuvia. Viikonlopun aikana kasvot tutustuivat paremmin toisiinsa ja Woomal-hankkeeseen, sekä saivat suomalaisilta käytännön vinkkejä pestiään varten.


Aamupäivällä leirillä järjestettiin aids-aiheisia työpajoja, joissa puhuttiin aiheesta syvällisemmin. Näin saatiin eväät iltapäivän marssille, jonka tarkoituksena oli levittää sanomaa alueen asukkaille. Marssia vauhdittivat laulu ja taputus, ja positiivinen lähestyminen kiinnitti hyvin kadunkulkijoiden huomion tärkeään aiheeseen.


EEDS sanoo EI aidsille
Partiolaiset marssimassa


Senegalissa HIV-tartuntojen määrä on Afrikan maiden alhaisimpia (n. 2%), ja tämä on osaltaan vahvan politiikan ja pitkäjänteisen valistuksen ansiota. Myös EEDS on kantaaottava kasvatusjärjestö, ja yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa tehtävä valistus on osa partio-ohjelmaa. Dakarin leiriläiset saivat kulkueen jälkeen itselleen T-paidat, joihin oli painettu aidsiin liittyviä iskulauseita ja ihanteita, kuten Nolla HIV-positiivista lasta, suojellaan lapsia ja nuoria. Partioleireillä on ajoittain tarjolla muun muassa ilmaisia HIV-testejä.

Mukana oli myös pieniä partiolaisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti