keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Rufisquen koordinaattori Ousmane


Ousmane Dieng, 27, on Rufisquen paikalliskoordinaattori, joka asuu Dakarissa.

Ousmane on Woomal-paikalliskoordinaattoreista koulutetuin, sillä hänellä on maisterin tutkinto projektinhallinnasta ja -seurannasta sekä terveystieteistä. Hän aloitti työssään heinäkuussa 2012, kun Woomal2 myötä Rufisquesta tuli myös Woomal-paikkakunta. Partioharrastuksen Ousmane aloitti aikoinaan Bambeyssa, mutta muutti Dakariin jo vuonna 2011.

Ousmane liittyi partioon vuonna 2000. Ensimmäisen kerran hän tapasi partiolaisia, kun Dakarin partiolaiset leireilivät Bambayssa. Ousmane kiinnostui nuorista, jotka liikkuivat kylässä viralliset partiopuvut päällä. Hän meni kysymään lisää tietoa ja löysikin lähialueensa partiolaiset.

Ousmane haki Woomal-paikalliskoordinaattoriksi, koska ympäristönsuojelun ja partion yhdistelmä vetosi häneen. Hän on myös saanut paljon hyötyä partiosta, ja nyt hän pääsee käyttämään osaamistaan itselleen tärkeässä järjestössä. Woomal-projektista hän oli kuullut aikaisemmin, vaikka Woomal ei toimikaan hänen kotipaikkakunnallaan.

Ousmanen työhön Woomal-paikalliskoordinaattorina kuuluu vastata Rufisquen alueen aktiviteettien suunnittelusta, toiminnasta ja seuraamisesta. Hän edustaa Woomal-projektia kaikissa tapaamisissa ja tapahtumissa muun muassa viranomaisten kanssa. Lisäksi Ousmane osallistuu myös piirin hallintoon ja nuorten koulutukseen projektiin liittyen ja hän arvioi projektin vaikutuksia koko Rufisquen alueella.

Ousmanen mielestä parasta työssä on se, kun saa auttaa partiolaisia ja lippukuntia woomal-ohjelman toteuttamisessa ja voi samalla vahvistaa rakenteita, jotka tukevat projektia. Haasteista hän mainitsee kolme tärkeintä: 1) Paikalliskoordinaattoreilla on pieni palkka, mutta kuitenkin suuri vastuualue. 2) Paikallisten toimintatapoja on vaikea muuttaa, sillä vanhoja toimintamalleja ei haluta kyseenalaistaa. 3) Lisäksi Rufisque on suuri alue ja on haastavaa hallita kokonaisuus, sillä lippukunnat ovat hajallaan. Myös liikkuminen on hankalaa ja kallista.

Lopuksi Ousmane kuitenkin toteaa, että projekti on hyvä ja sillä on paljon mahdollisuuksia. Tulevaisuudessa Ousmane haluaisi kehittyä hanketyöskentelyssä ja ottaa vastaan yhä vaativampia projekteja ja vastuutehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti