torstai 24. lokakuuta 2013

JOTI-JOTA

Viime viikonloppuna internetissä ja radiossa järjestettiin vuosittainen kansainvälinen partiotapahtuma Jamboree. Nuorilla oli 48 tuntia aikaa kommunikoida muiden maiden partiolaisten kautta esimerkiksi Facebookin, Skypen, jotajoti.org –foorumin ja radioyhteyksien välityksellä.
Ngorin ryhmä osallistui sekä Jotiin että Jotaan
Itse olin mukana tapahtumassa lauantaina Rufisquessa ja Dakarissa ja sunnuntaina vain Rufisquessa. Partiolaisten talolla olimme järjestäneet isoon kokoussaliin useamman tietokoneen webbikameroilla ja internet-yhteydellä varustettuina. Dakarissa käytössä oli EEDS:in päätoimiston tilat niin ikään tarvittavan tekniikan kanssa. Lisäksi teimme yhteistyötä yhden harrastelijaradion (l’Association des Radioamateurs) kanssa.
JOTI käynnissä Rufisquessa 


Viikonlopun aikana kolme pariolaisryhmää osallistui aktiviteetteihin Rufisquessa. Molempina päivinä yksi ryhmä vieraili Dakarissa radion tiloissa, joten he osallistuivat sekä JOTI- että JOTA-aktiviteetteihin. Dakarista kaksi ryhmää osallistui aktiviteetteihin sekä päätoimistolla että radiossa.
Ennen yhteydenottoja harjoiteltiin laitteiston käyttöä
Rufisquen ryhmä harjoittelee Sidyn johdolla koodiaakkosia
Radiossa nuorille selitettiin, kuinka yhteydenotto muihin radioihin tapahtuu antennien ja radiosignaalien avulla. Kaikki opettelivat myös koodiaakkoset, joiden avulla radiossa kommunikoidaan. Yhdistyksen henkilökunnan avustama saimme yhteyden useisiin partiolaisiin eri puolilta maailmaa ja kaikki pääsivät vähintäänkin tervehtimään toista nuorta. Yhteys saatiin ainakin Suomeen, Meksikoon, Saksaan, Etelä-Afrikkaan, Iso-Britanniaan. Itse puhuin radiossa etelä-afrikkalaisen kaimani kanssa pienen hetken. Sunnuntaina juttelin Skypellä mm. algerialaisen Imènen kanssa.

Suurelle osalle senegalilaisista nuorista tämä oli ensimmäinen partioaktiviteetti, jossa he ylipäätään kommunikoivat ulkomaalaisten kanssa. Moni oppi myös tervehtimään ja esittelemään itsensä englanniksi, vaikka kommunikointi tapahtui pääasiassa ranskankielisten nuorten kanssa. Viikonloppuna syntyi roppakaupalla uusia kaverisuhteita muiden maiden nuorten kanssa ja moni on jatkanut yhteydenpitoa tapahtuman jälkeenkin esimerkiksi Facebookissa.    
Ulkona käytiin katsomassa antennien suutaamista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti