maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vierailua Mborossa

Viime viikolla suuntasin kohti pohjoista, ja lähdin hankepaikkakuntavierailulle Mboroon. Matkaan meni lähes kuusi tuntia, mutta perille päästyäni huomasin sen olevan vaivan arvoista. Kun astuin autosta ulos Mboron keskustassa, viereisen korjaamon uumenista kuului heti kutsu: tule syömään lounasta meidän kanssa. Mborossa on lämmintä pienen kylän tunnelmaa. 


Tyypillinen hedelmien, vihannesten ja joskus ihmistenkin kuljetukseen käytetty väline Mborossa

Mborossa Woomalin toiminnan tukikohta on Crepe, paikallinen koulu, joka tukee varsinkin erityisiä tarpeita omaavia lapsia. Koululla on hyvä yhteishenki henkilökunnan ja oppilaiden välillä, ja mukaan tähän oli helppo päästä alusta alkaen. Koululla on pari toimistoa, jossa myös Woomalin Mboron koordinaattori Massour työskentelee, kun ei ole tekemässä aktiviteetteja.



Yksi Crepen "luokkahuoneista" liitutauluineen

Vierailuni aikana ehdin osallistua kouluvierailuun, jossa näytimme lapsille Woomal- ja ympäristöaiheisia videoita. Videoiden jälkeen keskusteltiin kierrätyksestä käytännönläheisesti. Kävimme läpi esimerkiksi sitä, mitä tehdään roskille koulun jälkeen ja mihin ne viedään, jos roskakoria ei ole näkyvissä. 

Café touba on senegalilainen perinteinen kahvi, jota lähes kaikki juovat päivittäin, usein kadulta ostettuna. Tyhjille muovisille café touba -mukeille yritetty saada vaihtoehto Mborossa. Näinkin jotain, mitä Dakarissa ei ole vielä tullut vastaan. Kertakäyttöisenä pidettyjä café touba -mukeja pestiin, ja useilla kahvin myyjillä oli posliinisia mukeja! Ympäristöhankkeista on siis ollut ainakin tällaista konkreettista hyötyä.



Muovisia kahvimukeja pesussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti