lauantai 4. tammikuuta 2014

Mitä saadaan aikaan roskista?

Mborossa järjestettiin partiojohtajille koulutus kierrätysmateriaalien uusiokäytöstä. Leirin taiteellisena johtajana toimi OG, jolla oli monia hienoja ideoita työstettäväksi. Leirillä harjoiteltiin myös vastuun ottamista. Yleensä kaikki käytännön järjestelyt on hoidettu johtajien toimesta, mutta tällä kertaa olikin toisin. Jos ei ollut ottanut lusikkaa mukaan, joutui syömään käsin tai jos ei ollut patjaa mukana, nukkui ilman sitä. Kenelläkään leiriläisellä ei ollut taskulamppua mukana, joten illat vietetiin aivan pimeässä.
Ensi kerralla he osaavat varmasti varautua paremmin, kun varustelistassa pyydetään ottamaan mukaan "équipement camping au complet" eli kunnolliset leirintävarusteet. 

Telttoja ei yksittäisillä henkilöillä ole, vaan EEDS tuo ne aina tarvittaessa. Teltat oli tälläkin kertaa tuotu Dakarista kaikille leiriläisille, ja mukana oli neljä Suomen Partiolaisten lahjoittamaa kupolia.

Leiriläiset kuuntelevat ohjeita tarkkaavaisesti

Materiaaleina oli mm. vanhoja sukkia, pulloja ja muoviroskia
Khady esittelee askartelemaansa taulua

Mölkky muovipulloista

Abdou esittelee Mölkkyä



Senegalin partiolaisten ohjelmaministeri Abdou Toure oli keksinyt leiriläisille suomalaisen pelin toteutettavaksi. Kilkkeen senegalilaisten delegaation johtajana hän oli tutustunut Suomessa Mölkkyyn ja päätimmekin testata sitä leiriläisten kanssa. Tarvittiin vain muovisia maitopulloja, jotka täytetiin muoviroskalla ja hiekalla, sitten koristeltiin ja numeroitiin. Helppo idea toteutettavaksi missä vain, eikä maksa mitään!

Leiriläiset valmistivat myös mm. pieniä nukkeja, joita myymällä he voivat tehdä pienimuotoista varainhankintaa. Kaikki vaikuttivat todella tyytyväisiltä leirin ohjelmaan ja palasivat kotiinsa mukanaan uusia ideoita täydentämään partio-ohjelmaa.

Pelit käynnissä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti