torstai 30. tammikuuta 2014

Rufisquen partiolaisten talo aktivoituu



Täällä partiolaisten talolla käynnistettiin eilen kahdesti kuussa (Insha’Allah) järjestettävät iltamat (L'animation de la Maison de l'Eclaireur). Itse olin huonovointinen, enkä päässyt harmikseni mukaan, mutta huoneeseeni kantautuneen metelin perusteella tapahtuma saavutti suurin suosion! Olemme suunnitelleet tulevia aktiviteetteja yhdessä paikalliskoordinaattorimme Sadikhin ja talonmiehen Adan kanssa.

Ideana on herätellä partiolaisten taloa henkiin, sillä tiloja hyödynnetään harmillisen vähän. Paikalla pistäytyy päivittäin partiolaisia, mutta virallista toimintaa koulutustilaisuuksien lisäksi järjestetään melko harvoin. Olemme järjestäneet välillä Woomal-aktiviteetteja, mutta mitään säännöllistä toimintaa talolla ei ole ollut. Talolla ovat mm. minun ja Rufisquen paikalliskoordinaattorin sekä FONEES-kassan paikallisen työntekijän työtilat. Edellinen vapaaehtoinen Henna esittelikin taloa blogauksessaan viime vuoden puolella.

Eilisessä tapahtumassa oli mukana lapsia ja nuoria viidestä lippukunnasta täältä Rufisquesta. Talon johtaja Mbakhane Diop, joka toimii Woomal-hankkeessa kumppanuusvastaavana, kertoi talosta ja sen tarjoamista toimintapuitteista. Paikalliskoordinaattori Sadikh Ndoye puolestaan esitteli Woomal-hankkeen ja kertoi toiminnasta täällä kotikaupungissamme. Adama Mbengue esitteli toimintaideamme näiden iltamien osalta ja kyseli nuorilta, millaista toimintaa he itse toivovat talolla järjestettävän. Ehdotuksia tulikin paljon, ja otamme ideat huomioon jatko-ohjelmaa suunnitellessamme. 

Ohjelmassa oli myös paikallisten partiolaisten Woomal-aktiviteettina toteuttaman videon näytös. Video on nimeltään Sunu Gox, Rufisque Ville Propre (Rufisque, meidän puhdas kaupunki). Yritän saada lisättyä sen myös youtube-tilillemme. Videossa kuvataan kaupunkimme ympäristön tilaa ja ongelmia, jotka vaikuttavat myös meidän kaikkien terveyteen ja tulevaisuudennäkymiin. Näytöksen jälkeen Adan ja Sadikhin johdolla keskusteltiin siitä, kuka kaupungin on ylipäätään saattanut tähän tilaan ja mitä asialle voidaan tehdä. Myös näissä talolla järjestettävissä tapahtumissa ympäristöteema on vahvasti mukana. Seuraava tapahtuma järjestetään kahden viikon päästä. Ba beneen yoon! (seuraavaan kertaan!)

Mbakhane Diop esitteli Rufisquen partiolaisten talon toimintaa (kuva Sadikh Ndoye)




Paikalla oli viitisenkymmentä lasta ja nuorta (kuva Sadikh Ndoye)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti