perjantai 3. lokakuuta 2014

Viritetty versio hellasta

Ruuanlaitto on Senegalissa aikaavievää puuhaa. Joillakin on mahdollisuus kaasun käyttöön ruuanlaitoissa, mutta hyvin tavallista on, että ruoka valmistetaan avotulella. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että polttopuiden tarve on suurta ja jatkuvaa.

Koldassa on jo jonkin aikaa opetettu puutasäästävän lieden valistamista. Nyt tuo tieto on saavuttanut Diofiorion leirin kautta myös Fimelan. Ja täällä järjestettiin viime maanantaina työpaja aiheseen liittyen. Paikalla oli kolmisenkymmenttä partiolaista Fimelasta ja lähikylistä.

 Uunin valmistukseen tarvitaan savea, hiekkaa ja hevosenjätöksiä. Tässä kuvassa sekoitetaan aineksia.
 
 Kun sopiva seos on saatu aikaseksi, uunin muuraaminen voi alkaa.

 Lopuksi koristelut kuntoon
 
Ja valmista tuli muutamassa tunnissa.
 
Nyt Fimelassa ja lähikylissä on koulutettuja uuninrakentajia, jotka odottavat innolla työtehtäviä. Kunhan tabaski saadaan juhlittua alta pois, niin päästään jatkamaan uuninmuuramista. Muutama tilaus on jo tullut.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti