keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Paikalliskoordinaattori Mansour haastattelussa

Senegalissa projektin parissa työskentelee joukoittain vapaaehtoisia mutta myös 7 palkattua työntekijää, projektikoordinaattori Dior sekä 6 paikalliskoordinaattoria, yksi joka hankepaikkakunnalla. Alla esittelyssä dakarilainen Mansour Dème, joka aloitti Mboron koordinaattorina tämän vuoden heinäkuussa.

Mansour ja muutama hankkeen
elokuussa istuttama taimi
Miksi hait koordinaattorin tehtävään?
Projekti oli julkaissut kuvauksen haettavan työntekijän profiilista ja luettuani sen tunsin, että täytän kaikki esitetyt vaatimukset ja toivomukset: Pystyin sitoutumaan projektiin, olin jo tehnyt töitä Mborossa ja halusin osallistua partiotoiminnan kehittämiseen paikkakunnalla. Pidän työskentelystä ympäristön puolesta ja olenkin tehnyt töitä ympäristöhankkeille jo ennen Woomalia ja partiossa osallistunut ympäristönsuojeluun lapsesta saakka. Woomal tarjosi minulle mahdollisuuden syventyä aiheeseen ja vahvistaa jo aiemmin hankkimiani taitoja.

Mitä työhösi kuuluu?
Koordinaattorin vastuulla on toteuttaa hankkeen aktiviteetit, edistää ympäristönsuojelua ja väestön tietoisuutta paikallisista ympäristöongelmista sekä osallistaa heitä näiden ongelmien ratkaisuun. Hankkeen aktiviteettien lisäksi autan partiotoiminnan järjestämisessä. Työhöni kuuluu yleisesti ottaen toiminnan suunnittelu sekä naapurustojen johtajien tapaaminen ja aktiviteettien järjestäminen yhteistyössä heidän kanssaan. Toteuttaaksemme aktiviteetit tarvitsemme vapaaehtoisia, ja tehtävääni kuuluu tähän tehtävään sopivien ihmisten valitseminen ja rekrytointi. Lisäksi kuvaan ja raportoin aktiviteetit, jotta toiminta olisi dokumentoitu ja myöhemmin saatavilla arkistosta. 

Mistä pidät työssäsi? 
Työssäni saan auttaa muita ja työskennellä oman maani sekä myös ihmiskunnan puolesta, sillä ympäristö on kaikille yhteinen ja ympäristöongelmat näin yhteisiä haasteita. Itse pidän haasteista ja siitä, että Woomal myös osaltaan auttaa meitä kohtaamaan nämä haasteet ja antaa välineet toimia niiden voittamiseksi. 

Mitä haasteita kohtaat työssäsi?
Suurimmat haasteet ovat tiedottaa ja kouluttaa väestöä ympäristöongelmista ja saada heidät osallistumaan ympäristönsuojeluun. Tavoitteena on ihmisten aktiivinen osallistuminen sekä projektin hyväksyminen, jolloin voi katsoa onnistuneensa työssä.



Suomenkin terveiset saapuivat Mboroon

1 kommentti:

  1. Jes, Huiman (vai Sarasteen?) lakana on saapunut turvallisesti perille! Hyvä haastattelu muutenkin. Kiitos!

    VastaaPoista