maanantai 1. lokakuuta 2012

Dakar

Asiat järjestyvät lopuksi, näin mekin saimme viikkoasunnon Dakarista. Pari yötä olimme partiolaisen luona pienessä opiskelijahuoneessa Gran Dakarissa. Tapasimme myös suomalaisen vapaaehtoisen Rikun, jonka kanssa keskustelimme paljon mm. luokkaeroista. Hän asuu Dakarissa todella rikkaassa isäntäperheessä, joka elää omaa länsimaalaista elämäänsä pienessä kuplassa. Gran Dakarin naapurissa asui perhe, jossa oli äiti, isä ja neljä lasta yhdessä pienessä huoneessa. Kaikkien "suihku" (kuuppa ja ämpäri -tyylinen peseytytymispaikka) ja latriini olivat käytävällä, ja juoksevaa vettä ei tullut. Keittiötä ei ollut, vaan kaasupoltin tuotiin käytävälle ruoanlaittoa varten.

Meitä oli vain kolme, mutta kuumuden ja ahtauden vuoksi nukuimme huonosti ja eilen vaihdoimme sieltä ihan erilaiselle alueelle Yoffiin, lähes meren rannalle. Asunnossa nautimme suihkusta ja tuulettimesta, sekä siitä, että asunnossa ei ole hyttysiä, rukoilijasirkkoja, sammakoita, liskoja, torakoita, kärpäsiä eikä hometta. Mboron metsissä nämä veijarit ovat tuttuja vieraita. Yoffissa isäntämme ovat senegalilaisia tanssijoita ja muusikkoja ja sain jo yksityistunnin Senegalin tämän hetken muotitansseihin rannalla. Tanssiva toubab keräsi myös kiinnostunutta yleisöä paikalle.

Nyt olemme selvittäneet toimistolla aikatauluja ja saimme myös maistaa todella kitkeriä kolapähkinöitä. Myös 75-vuotisjuhlaleiriä suunnitellaan täyttä päätä, toivottavasti suomalaisia pääsisi myös leireilemään Senegaliin!

Abdou, Anu ja Dior työn touhussa

1 kommentti:

  1. Jes, asuntokin siis löytyi Dakarista, ilmeisesti afrotanssi-linkin kautta? Kuulostaa mahtavalta!

    VastaaPoista